9.2. Degustace italských vín
14.2. Valentýnská živá hudba a speciální valentýnská nabídka
24.2. Italský večer à la ITALIAN RESTAURANT
Pro správnou volbu prosecca je potřeba znát jeho rozdělení tak, abychom se trefili do správné chutě každého zákazníka.
Rozdělujeme dle zbytkového cukru, perlivosti a oblasti/kvality:
BRUT - sušší varianta prosecca s lehkou kyselostí a s obsahem zbytkového cukru do 12g/l.
- Brut nature 0-3 g/l
- Extra brut 3-6 g/l
- Brut 6-12 g/l
EXTRA DRY - Květinové tóny, exotické ovoce a jemnost. To je prosecco s obsahem zbytkového cukru 12-18 g/l.
DRY - Hrozny bohaté na cukr, plné vůně a specifická harmonie, to je prosecco s obsakem zbytkového cukru 18-32 g/l.
Tranquillo - tiché víno, které neobsahuje žádnou perlivost díky nulovému tlaku a žádnému obsahu oxidu uhličitého.
Frizzante - velmi jemná perlivost díky nižšímu tlaku 1 - 2,5 baru s kratší dobou perlení a s obsahem větších bublinek.
Spumante - šumivé víno s obsahem tlaku 5-6 barů a větším obsahem oxidu uhličitého způsobující dlouhotrvající šumění a prosecco tak neztrácí svoji šumivost.
DOC - Vína s tímto označením podléhají kontrolovanému původu, avšak nemají tak přísná kritéria k udělení.
DOCG - Nejvyšší stupeň hodnocení prosecca. Vína s tímto označením podléhajím přísným kritériím a mají kontrolovaný a garantovaný původ v Itálii. Prosecco s tímto označením pochází z oblasti Valdobbiadene, Conegliano a Asolo.